twitter-icon B Facebook Logo_B

Siste nytt

Ida Jenshus - Starting Over Again (Album) / Ida Jenshus - My Last Goodbye (Single) / Ida Jenshus - Let It Go EP (VINYL 12") / Ida Jenshus - Someone To Love - Vinner av Spellemannsprisen 2012 i Kategorien Country

MUSIKKFORLEGGERPRISEN HEDRER ÅRETS BESTE OPPHAVSPERSONER. IDA JENSHUS ER NOMINERT I KATEGORIEN ÅRETS VERK INNEN POPULÆRMUSIKK FOR VERKET «SHALLOW RIVER».

Ida Jenshus - Starting Over Again 2015Ida Jenshus - Starting Over Again (Album) - Release 13. Mars 2015

Ida Jenshus fra Steinkjer, anerkjent som en av landets mest spennende artister innen country og rock, tangerte tidligere rekorder da hun i 2012 fikk sin tredje av tre mulige Spellemannpriser - for Color Of The Sun (2008), No Guarantees (2010) og altså Someone To Love (2012). Sistnevnte følges her opp med Ida Jenshus' fjerde album, også dette skapt i samarbeid med produsent Kåre Vestrheim.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ida Jenshus 2015 2 Foto Marthe Amanda Vannebo

Ida Jenshus 2015 - Foto: Marthe Amanda Vannebo

Jenshus har denne gang vært opptatt av å fornye seg, å bryte ut av komfortsonen og hoppe ut i noe nytt og ukjent - både musikalsk og personlig. Således passer tittelen svært godt: Starting Over Again.

Første smakebit ble sluppet i oktober 2014 i form av den halvtimelange EP-en Let It Og (blant annet anmeldt til terningkast seks i Dagbladet).

Tracklist: 01: Starting over again 02: Changes / What is time ? 03: Set us free 04: Coming home to you 05: Martha Mercy May 06: My last goodbye

Release: 13. Mars 2015 Sjanger: Country Label: Universal Music

Turnedatoer 2015: || 22.01 Nesbyen, På hjørnet (solo) || 30.01 Trondheim, Trondheim Calling || 04.03 Drammen, Union (solo) || 05.03 Porsgrunn, Ælvespeilet || 06.03 Oslo, by:Larm || 07.03 Oslo, by:Larm (solo) || 20.03 Otta Kulturhus || 21.03 Trondheim, Byscenen || 24.03 Bergen, Lille Ole Bull || 25.03 Stavanger, Tou Scene || 26.03 Haugesund, Festiviteten || 27.03 Voss, Vossajazz || 23.04 Tromsø, Driv || 24.04 Svolvær, Lofoten Kulturhus || 25.04 Bodø, Sinus ||

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Ida Jenshus - My Last GoodbyeIda Jenshus - My Last Goodbye (Single) - Release 20. Februar 2015

IDA JENSHUS SLIPPER FØRSTE SINGEL FRA KOMMENDE FJERDEALBUM STARTING OVER AGAIN. Tre ganger Spellemannsvinner Ida Jenshus er klar for å gi ut sitt fjerde album. Med Starting Over Again, som slippes 13. mars, bryter hun ut av komfortsonen og viser oss en ny musikalsk side av seg selv, fremdeles med Kåre Vestrheim på produksjon. Den første singelen "My Last Goodbye" er gitt ut i dag, fredag 20. februar.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ida Jenshus 2015 Foto Marthe Amanda Vannebo

Ida Jenshus 2015 - Foto: Marthe Amanda Vannebo

I over et år har Ida Jenshus jobbet med å fornye seg og å bryte ut av egen komfortsone, både musikalsk og personlig. Hun befinner seg i en overlegen tradisjon når hun utvider sitt musikalske univers, både i tid og rom. På hennes fjerde album, som har fått den den passende tittelen Starting Over Again, kapper hun fortøyningene for alvor til den rendyrkede country-folk-musikken som fra 2008 til 2013 gjorde at hun sanket tre av tre mulige Spellemannspriser i countrykategorien.

De som hørte godt etter fikk likevel med seg at Ida allerede på albumet Someone To Love (2012) startet prosessen som i fjor sommer slo it i full blomst med den episke "Shallow River" - en nesten femten minutter lang neo-psykedelisk elvetur i tre satser.

Første smakebit på det kommende albumet ble sluppet i oktober i form av EP’en Let It Go som blant annet fikk terningkast seks av Dagbladet og som gjorde seg fortjent til plassering på Årets Beste-listene til Dagbladet, Aftenposten og Adresseavisen. Ida fikk både skryt for det karrieremessige motet spranget innebar for henne selv, og for kraften, viljen og talentet som åpenbarte seg i selve musikken.

Fredag 20. februar slipper Ida låten ”My Last Goodbye” som første offisielle singel fra det kommende albumet. Ida skrev den sammen med JD Suther og Alexander Pettersen denne vinteren i Nashville og Trondheim. Her er det hovedfokus på Idas vokal og elgitar.

- Låten snakker jo veldig for seg selv. Noen ganger må man slippe taket selv om det gjør vondt. Og starte på nytt. Den ble spilt inn på en ettermiddag i studio i januar og samme kveld var den klar. Låten jeg følte vi manglet. Jeg ville gjøre noe mer nakent, uten for mange elementer og store arrangementer. Jeg liker å leke med kontrastene fra kun meg med gitaren til det grandiose med hele bandet, sier Ida om singelen.

Som på forrige plate har Ida også denne gangen jobbet med produsent Kåre Vestrheim og er selv co-produsent på hele albumet. Sammen har de skapt djerv musikk med referanser til 1960- og 70-tallets nyskapere som Grateful Dead og Joni Mitchell, her realisert med teften til denne musikkens nåtidige apostler som Jonathan Wilson og Father John Misty.

- På den nye plata har vi hatt en mer løssluppen tilnærming til innspillingen enn på forgjengeren, men vi brukte mye tid i forkant på definere lydbildet vi var på jakt etter. Ikke minst ble Pål Hauskens varme trommesound en viktig del av uttrykket og en stor inspirasjon i innspillingsprosessen. Brorparten av låtene ble spilt inn live i studio og vi var hele tiden åpne for å for eksempel la instrumentalpartier og improvisasjoner dukke opp underveis. Så lenge vi holdt oss innenfor lengden på spolebåndet vi tok opp på var det meste lov, forteller Kåre.

I det albumet slippes, legger Ida ut på en lang turné på tvers gjennom landet fra Drammen til Bodø. Hun er også booket til flere festivaler, deriblant Bylarm, Øyafestivalen, Pstereofestivalen og Steinkjerfestivalen.

27 år gamle Ida Jenshus fra Steinkjer har etablert seg som en av Norges mest spennende artister. Hun tangerte tidligere rekorder da hun fikk sin tredje av tre mulige Spellemannspriser i 2013 og ble dermed den eneste artisten som har mottatt Spellemann for samtlige albumutgivelser; Color of the Sun (2008), No Guarantees (2012) og Someone To Love (2012). Også i år var hun nominert for fjorårets EP Let It Go – denne gangen i klassen Årets Popsolist. Ida Jenshus slipper sitt fjerde album fredag 13. mars med tittel Starting Over Again.

Tracklist: 01: My Last Goodbye

Release: 20. Februar 2015 Sjanger: Country Label: Universal Music

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Ida Jenshus Nominert Til Spellemannprisen 2014 i Kategorien Popsolist For Albumet "Let It Go"

NOPA’S TEKST- OG MUSIKKPRIS, ÅPEN KLASSE 2014 TILDELES IDA JENSHUS

Juryens begrunnelse: NOPAs musikk- og tekstpris, åpen klasse, går til en artist som lenge har utmerket seg innenfor sin sjanger. Med dette verket tar hun skrittet videre i en ny retning og våger å utfordre både seg selv og sitt kunstneriske virke, såvel som sjangeren hun arbeider innenfor.

Gjennom en sangsyklus som varer i nesten 15 minutter, ledes vi sikkert gjennom elegante og velarrangerte komposisjoner og sterke melodilinjer som fester seg umiddelbart og fortsetter å vokse. Verket er visjonært og nyskapende både i form og innhold, og det er en glede for juryen å kunne belønne og oppmuntre slikt nybrottsarbeid.

Juryen besto av: Ingrid Bjørnov, Kjetil Bjerkestrand, Arne Moslåtten og Sandra Kolstad

IDA JENSHUS - Photo Kristin Svorte

IDA JENSHUS - Photo: Kristin Svorte

Ida Jenshus - Let it goIda Jenshus - Let It Go EP (VINYL 12") - Release 08. Oktober 2014

IDA JENSHUS GÅR I NY MUSIKALSK RETNING OG SLIPPER EP'EN "LET IT GO" 08. OKTOBER. Onsdag 08. oktober slipper tre ganger Spellemannsvinnende Ida Jenshus en ny EP med tittel Let It Go ledet av singelen "Hero", og med det markerer hun en ny retning. Uredd tar hun steget videre over i et bredere musikalsk landskap. I en alder av 27 år har Ida Jenshus fra Steinkjer etablert seg som en av Norges mest spennende artister.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ida Jenshus -100

Hun tangerte tidligere rekorder da hun fikk sin tredje Spellemannspris av tre mulige i 2012. Hun er dermed den eneste artisten som har mottatt Spellemann for samtlige album; Color of the Sun (2008), No Guarantees (2010) og Someone To Love (2012). Nå er hun klar med sitt fjerde prosjekt som sparkes av med EP'en Let It Go onsdag 8. oktober ledet av singelen "Hero" som slippes to dager før, og det hele feires med en strømløs konsert på Rockefeller.

Også denne gangen med Kåre Vestrheim bak produsentspakene. Utgivelsen markerer en ny musikalsk retning, og uredd er hun i ferd med å ta steget fra å være Norges ubestridte countrydronning over i et bredere musikalsk landskap.

Siden Ida avsluttet "Someone to love" turneen høsten 2013 har hunTerning 6 Ping jobbet med et nytt album som ventes på nyåret. Materialet har Ida skrevet kontinuerlig det siste året blant annet på turné, i Sør-Frankrike, i skrivekjelleren på Bakklandet, i Woodstock, på et loft i øverste etasje i en gammel bygård på Kampen, i Nashville og på en backstage eller et hotellrom et sted på veien.

Ida har vært på reisefot og søkt nye impulser og inspirasjonskilder. Co-skrevet og skrevet alene. Skrevet for andre og spilt med andre band. Forsket og gått gjennom forandringer . Det siste året har handlet om å slippe tak og hoppe ut i noe nytt og ukjent. Ida har vært opptatt av å fornye seg, bryte ut av komfortsonen og søke videre for sin egen og lytternes del, og således passer arbeidstittelen på det nye prosjektet svært godt: Starting Over Again.

I mai 2014 var Ida tilbake i Propeller Studio med Kåre Vestrheim som også produserte forrige album. Ida har hele tiden sett på det nye materialet som en forlengelse av Someone To Love og det har ikke vært tvil om hvilken produsent hun ville jobbe med.

- Vi hadde et album til i oss, vi hadde startet på noe som jeg ville fortsette å dykke inn i og strekke videre, forklarer hun.

Onsdag 8. oktober slipper Ida en seksspors EP og vinyl med tittelen Let It Go som bærer bud om utstrakte lydlandskap, et genuint sound og en sjangeroverskridende lekenhet. Første låt på EP'en er den tredelte "Shallow River (Pt. 1: Shallow River, Pt. 2: Storms, Pt. 3: Let It Go)" som strekker seg over nesten 15 minutter. Ida sier hun tidlig hadde en visjon om å flette disse bitene sammen – å ta lytteren gjennom en prosess hvor de tre delene sklir naturlig sammen i form og innhold.

Ida Jenshus - HeroDen offisielle singelen "Hero", som åpner B-siden av vinylen, ble co-skrevet i Nashville i fjor. Ida hevder at denne låten på mange måter er det mest sårbare hun har gjort.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Den følges opp av kjærlighetslåten "Set Us Free" hvor Ida synger om balansen mellom å gi hverandre frihet og trygghet i et forhold, og runder av med den nedstrippede "Sylvia" som en kontrast til det ellers svære lydbilde som er skapt i Propeller. "Sylvia" ble skrevet og spilt inn i Woodstock med Kevin Salem som Ida møtte samme dag.

- Kevin er en vidunderlig sjel og en fantastisk musiker. Det skjedde noe magisk i det møtet og han har betydd mye for disse låtene. Vi møttes på en busstopp i Woodstock og noen timer senere satt vi og spilte inn denne låta. "Sylvia" handler om en sigøynerkvinne, en omreisende. Jeg kom over hennes sterke historie for en stund tilbake. Det at hun ikke følte noen egenverdi, og hennes syn på egen fremtid fikk meg til å ville skrive denne låta til henne og andre omreisende rotløse sjeler, forteller hun.

Let It Go signaliserer ikke bare en ny musikalsk retning for Ida, men også en personlig forandring.

- Både "Shallow River" og de andre låtene på Let It Go handler for meg i det store og hele om å slippe mer opp, sippe kontrollbehovet og forventningene og normer og det som i det store og hele ikke er verdt å bruke energi og bekymringer på. Om man greier å åpne den døra ligger det så mye glede og muligheter i det uvisse, sier Ida Jenshus.

EP'en feires med en helt unik strømløs konsert på Rockefeller samme dag, todelt med forskjellige besetninger og med scenen plassert midt i rommet for anledningen. Bandet til Ida består denne gangen av gitarist Alexander Pettersen (The South), bassist Tor Egil Kreken (Shining) og trommeslager Pål Hausken (I Was A King).

Tracklist: 01: Shallow River 02: Hero 03: Set Us Free 04: Sylvia

Release: 08. Oktober 2014 Sjanger: Country Label: Universal Music

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Ida Jenshus var nominert til  Statoil-stipendet 2013 - Vinner av Spellemannsprisen 2012 i Kategorien Country

Ida Jenshus - Someone To LoveIda Jenshus - Someone To Love - Vinner av Spellemannsprisen 2012 i Kategorien Country

Color Of The Sun (2008) spellemann-logo litenog No Guarantees (2010) ble begge belønnet med Spellemann-pris i kategorien årets beste countryalbum, så det er lov å forvente mye når Ida Jenshus følger opp med ”Someone To Love”. På tredjealbumet er det Kåre Vestrheim som har fått produsentoppdraget,

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ida Jenshus - 200

og førstesingle/tittelspor "Someone To Love" vitner om et mer atmosfærisk og moderne uttrykk - fortsatt sammenliknbart med Emmylou Harris, men med en dreining i retning countrygudinnens stemningsfulle samarbeid med produsent Daniel Lanois. Samtidig kan albumet også by på låter i velkjent Jenshus-stil, så vel som mørkere, mer rocka materiale.
”Someone To Love” ble innspilt i Propeller Studio i Oslo. Produsent Kåre Vestrheim er kjent fra tidligere samarbeid med blant andre Odd Nordstoga, Marit Larsen og Motorpsycho.

Tracklist: 01: Once Upon A Time (Part One) 02: Not For Love Anymore 03: Days Of Nothing 04: Someone To Love 05: Tender Leaves 06: Only Human 07: The Gap 08: If Today Was Off My Mind 09: Marie (What Happened To The Music?) 10: Loneliest Time Of The Year 11: Coming Down Again 12: Once Upon A Time (Part Two)

Release: 05. Oktober 2012 Sjanger: Country Label: Mercury / Universal Music 

Ida Jenshus_-_Someone_to_loveIda Jenshus - Someone To Love - Release 08. Juni 2012

I disse dager slippes Someone To Love, den første singelen fra Ida Jenshus’ tredje album. Someone To Love representerer en ny retning fra Ida; et større, åpnere og mer groovy lydbilde. Someone To Love er en sang som har vært under utvikling helt siden fjorårets turnering og teksten er skrevet av Ida selv i samarbeid med Martin Hagfors. Låten er produsert av Kåre Vestrheim,

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

samme mannen som står bak produksjonen på det nye albumet som ventes til høsten.

Tracklist: 01: Someone To Love

Release: 08. Juni 2012  Sjanger: Country / Folk  Label: Universal Music

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Ida Jenshus_-_Dovre_Arena_CDS__05_2011Ida Jenshus - Dovre-Arena (CDS 2011)

Tracklist: 01: Dovre-Arena

Release: Mai 2011 Sjanger: Country / Folk Label: Universal Music / Universal

 

 

 

 

Ida Jenshus_-_No_Guarantees_10_2010Ida Jenshus - No Guarantees (Album 2010) - spellemann-logo litenBle tildelt Spellemannsprisen i klassen Country.

Ida Jenshus debuterte i 2008 med albumet Color Of The Sun, og kritikerne lot seg begeistre av den da 21 år gamle countryrockartisten fra Steinkjer. Nøyaktig to år etter innspillingen av debutalbumet gikk turen nok en gang til Lars Liens studio Larsville i Stugudal for å spille inn oppfølgeren 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

"No Guarantees". Og de sterke referansene til så vel Emmylou Harris som Nanci Griffith og Lucinda Williams er fortsatt til stede på Jenshus andre album. Men denne gangen er elementene av egenart og modenhet større fra den nå 23-årige artisten. Eller som hun sier det selv: "albumet er nok en del mørkere, en del mer personlig, mer nakent". Ex-Motorpsycho trommeslager Håkon Gebhardt er nok en gang med både som musiker og produsent, Lars Lien (International Tussler Society) spiller piano og korer mens Martin Hagfors har hjulpet Jenshus med tekstene. No Guarantees inneholder singlene "Better Day" og "I Waited".

"I can`t tell you how excited I am, that my new album ”No guarantees” is out. For two years I`ve been writing the songs for  this album. Mostly alone, but also with co-writers Alexander Pettersen and Martin Hagfors . After my debut album ”Color of the sun”, me and my amazing band have been touring Norway, and it has given me so much joy and inspiration. And for me, it was obvious that I wanted to make another record with these people. They know me and they know what I want to express with my music.

In Januray 2010 I began working in studio Das Boot in Trondheim with producer and musician in my band Håkon Gebhardt(Motorpsycho, HGH), and guitarist/cowriter Alexander Pettersen(The South). I already knew how I wanted this album to sound, and how I wanted to record it. And  they got me, right away. It was a very creative and rewarding process, the three of us tossed in ideas and challenged each other. More of a live-feeling, and more nerve. More dynamics, from the simple acoustic approach, to the more raw and electric. All built around me and my guitar and the basic song.

For the recording sessions with the band, I wanted to get away. So like the last time, we filled the car with instruments and "snurring"(weird canned food) and drove up the mountains to lovely Larsville studio in Stugudal (Owned by Lars Lien , also musician and engineer on this album). Up there I find peace and isolation from everything and everyone, and there are no distractions, except for a couple of trailers passing by the cabin, and the nextdoor neighbour wanting to say hello or have a cup of coffee.

For three weeks in the spring of 2010 we kept to ourselves and had a wonderful time recording these new songs. There is something magic in those old cabin-walls. To me it is a much more personal album , from the lyrics to the way we have worked together. And I can`t wait to go on tour with the band and the new songs.The album is mixed by Ulf Holand at Holand Sound Design and mastered by Bjørn Engelmann at Cutting Room Studios.

It doesn`t have to be perfect , it just has to be right . Hope to see you out there on the road ."- Ida Jenshus

Tracklist: 01: Not Enough 02: My Baby`s Gone 03: I Waited 04: No Guarantees 05: You Got A Way 06: Leaving 07: Reach Out A Hand 08: Keeping You From Me 09: The Way Back Home 10: Have You Ever Seen The Way I Cry 11: Better Day 12: Carry TheBest Of Me

Release: 11. Oktober 2010  Sjanger: Country / Folk    Label:Universal Music / Universal

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video 

Ida Jenshus_-_Better_Day_CDS__06_2010Ida Jenshus - Better Day (CDS 2010)

Tracklist: 01: Better Days

Release: 2010  Sjanger: Country / Folk  Label:Universal Music

 

 

 

 

 

Ida Jenshus_-_I_Waited_CDS__10_2010Ida Jenshus - I Waited (CDS 2010)

Tracklist: 01: I waited

Release: 2010  Sjanger: Country / Folk  Label:Universal Music

 

 

 

 

 

Ida Jenshus_-_These_Are_the_days_CDS__09_2008Ida Jenshus - These Are The Days (CDS 2008)

Tracklist: 01: These Are Better Days

Release: 2008  Sjanger: Country / Folk  Label:Universal Music

 

 

 

 

 

Ida Jenshus - For The Nation (Digital Utgivelse 2008)

Tracklist: 01: For The Nations

Release: 2008  Sjanger: Country / Folk    Label:Universal Music

Ida Jenshus_-_Color_Of_The_Sun_10_2008Ida Jenshus - Color Of The Sun (Album 2008) - Ble tildelt Spellemannsprisen i klassen Country.

Den 21 år gamle trønderjenta spellemann-logo litenstakk i 2007 av med førsteplassen i NRKs musikkkonkurranse Lyden av lørdag, og fikk dermed tittelen "Norges folkefavoritt". På debutskiva Color Of The Sun holder hun seg innen country-/folklandskapet vi husker henne fra, og gjør på ingen måte skam på den erkeamerikanske musikktradisjonen. Artister som Emmylou Harris og Nanci Griffith er tydelige inspirasjonskilder, og Jenshus har selv en stemme som er som skapt for sjangeren. Håkon Gebhardt og Lars Lien har både produsert og spiller på skiva, andre gjesteartister inkluderer Lars Håvard Haugen (Hellbillies) og Kjell Karlsen.

Tracklist: 01: Blueeyed Girl 02: These Are The Days 03: Restless Kind 04: For The Nation 05: Color Of The Sun 06: Don´t Hold Too Tight 07: Littletown Girl 08: Longest Way Home 09: Million Ways 10: Little Blue 11: Star Of The Show 12: Can I Stay

Release: 13. Oktober 2008 Sjanger: Country / Folk  Label: Mercury / Universal Music

Del denne artikkelen med andre:

mic

Våre Programledere: mer...

Du er her: Du er her: Nyheter Ida Jenshus - Starting Over Again (Album) / Ida Jenshus - My Last Goodbye (Single) / Ida Jenshus - Let It Go EP (VINYL 12") / Ida Jenshus - Someone To Love - Vinner av Spellemannsprisen 2012 i Kategorien Country