twitter-icon B Facebook Logo_B

Siste nytt

Heidi Gjermundsen Broch - Blåøyd Jævel

Kampen om å bli Norges ultimate entertainer sparkes i gang for fjerde år på rad. Stjernekamp i kveld 29. August 2015, kl. 19.55. Temaet i kveld er norsk rock og Heidi Gjermundsen Broch skal synge «Wild Bird» fra det internasjonalt anerkjente bandet Bigbang.

ÅRETS DELTAKERE 2015: Martin Halla, Celine Helgemo, Øystein Wiik, Heidi Gjermundsen Broch, Knut Erik Østgård, Maria Karlsen, Tommy Fredvang, Maria Haukaas Mittet, Eirik Søfteland og Trine Rein.

Heidi Gjermundsen_BrochHeidi Gjermundsen Broch - Blåøyd Jævel - NRK Bit For Bit 09. Okt 2012

Sweet Morning Records lanserer nå en perle av et album med materiale av Alf Prøysen, utvalgt, formet og fremført av Heidi Gjermundsen Broch. Albumet presenterer et tekstmateriale spekket med varme, brodd, svart humor og sterke jentehjerter. Sammen med musikerne Terje Norum, Oddbjørn Aase og Jon Rørmark har Heidi skapt et lekent musikalsk landskap mellom vise, pop og jazz.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Albumet er produsert av Anders Aarum. Prøysen har alltid opptatt Heidi, og på oppdrag fra Viseklubben Josefine dykket hun i 2007 ned i den store materialemengden Prøysen har etterlatt seg. Hun har siden gjestet Prøysenfestivalen to ganger, til stående ovasjoner, sist i Hamardomen i 2010.

Heidi Gjermundsen Broch er ikke bare en høyst begavet skuespiller, men også en gudebenådet sanger med store musikalroller bak seg. Nå i høst er hun hyper-aktuell i suksess-musikalen «Next To Normal». Denne rollen har gitt henne nominasjoner både til årets Hedda-pris i kategorien «Beste Kvinnelige Hovedrolle», og til Kritikerprisen! I 2010 lanserte hun platen “Tidevann” med tekster av Inger Hagerup og musikk av Terje Norum, til strålende kritikker.

I 2009 frontet hun den norske versjonen av «Mamma Mia» på Folketeateret i Oslo, i rollen som «Donna». Siden debuten i 2000 Det Norske Teatret har hun bl.a. spilt tittel-rollene i både Ronja Røverdatter, Edith Piaf og An-Magritt.

Trackliste: 01: Sang I En Konkylie 02: Boogie Woogie I St.Eriks Grend 03: Nattens Stjerne 04: Svartingen Og Jomfrua 05: Å, Den Som Var En Løvetann 06: Møte 07: Resan Till Chyterae 08: Lille Måltrost 09: Griskokktrøsta 10: Lomnæsvisa 11: Eventyr 12: Skaff Meg En Synder 13: Blåøyd Jævel 14: Vise For Gærne Jinter

Release: 16. september 2011  Sjanger: Pop / Folk / Jazz  Label: Sweet Morning Records / Musikkoperatørene

BESTE KVINNELIGE HOVEDROLLE
Heddaprisen 2011 - Heidi Gjermundsen Broch

Det er ikke mer enn elleve år siden Årets vinner fullførte en mangslungen femårig utdannelse, men hun har allerede rukket å være med i nærmere 20 oppsetninger, og i et stort flertall av dem har hun attpåtil spilt hovedrollen!

Som skuespiller er hennes store styrkeHeidi Gjermundsen_Brock_Hedda_Prisen en usedvanlig allsidighet: Med glans tolker hun klassikere som William Shakespeare og samtidsdramatikere som Jon Fosse, samtidig som hun på enestående vis behersker en helt annen sjanger – musikkteatret.

Årets vinner har, gjennom sin gripende, finstemte og dypt menneskelige tolkning av den bipolare amerikanske husmoren Diana i Next to Normal på Det Norske Teatret, gitt det definitive beviset på at musikkteater kan være stor scenekunst.

Prisen for beste kvinnelige hovedrolle går derfor til HEIDI GJERMUNDSEN BROCH.

Teaterkritikerprisen til Heidi Gjermundsen Broch

Teaterkritikerprisen 2010/2011ble 29. september tildelt Heidi Gjermundsen Broch for rollen som Diana i Next to Normal, Det Norske Teatret - bare to uker etter at hun mottok Heddaprisen for samme rolle.

Heidi Gjermundsen Broch - TidevannHeidi Gjermundsen Broch / Terje Norum - Tidevann (Album 2010) - Release 10. Oktober 2010

Både melodiene til Terje Norum og sangen til Heidi Gjermundsen Broch tar vare på den kompliserte enkelheten, renheten og dybden i mors dikt. Jeg har lest mors dikt mange hundre ganger, men da jeg hørte ”Tidevann” åpnet de seg for meg på nytt.

Det var som om jeg opplevde dem for første gang. Tretti år etter mors død, følte jeg et plutselig savn. Fordi stemmen hennes enda en gang var så nær meg.

Heidi Gjermundsen Broch og Terje Norum Tidevann Tekster av Inger Hagerup Tidevann er en samling stemningsfulle og gripende låter hvor noen av Inger Hagerups fantastiske dikt tolkes musikalsk av Heidi Gjermundsen Broch og Terje Norum.

De som kjenner Inger Hagerups diktning vil finne både kjent og kjært, men også mer ukjente perler fra skattekista. Det hele startet da Terje Norum fikk Hagerups samlede av sin eks-svigermor!

Det var som å finne en gullgruve med masse materiale som fortsatt lå gjemt. Og musikaliteten i diktene er åpenbar. Noe av målet med å igjen skrive musikk til Inger Hagerups diktning, er nettopp å belyse en dikter som vi ikke blir ferdig med fordi materialet er så sterkt og mangefassettert. Det er litt som med Alf Prøysen; vi tror kanskje de lagde mest for barn, men i virkeligheten er dikteruniverset mye mye videre.

Klaus Hagerup skriver om plata: Både melodiene til Terje Norum og sangen til Heidi Gjermundsen Broch tar vare på den kompliserte enkelheten, renheten og dybden i mors dikt. Jeg har lest mors dikt mange hundre ganger, men da jeg hørte ”Tidevann” åpnet de seg for meg på nytt. Det var som om jeg opplevde dem for første gang. Tretti år etter mors død, følte jeg et plutselig savn. Fordi stemmen hennes enda en gang var så nær meg.

Dette er Heidis debut som plateartist, og med seg i studio har hun og Terje hatt musikerne Freddy Holm (gitar), Terje Støldal (bass) og Harald Skullerud (perkusjon). Produsent for platen har vært Lars Martin Myhre og er innspillt i det smått legendariske analoge studioet Athletic Sound i Halden med Kai Andersen bak spakene.

Heidi Gjermundsen Broch er sanger og skuespiller, og fast ansatt ved Det norske teatret. Kanskje mest kjent som Donna fra suksessmusikalen Mamma Mia! som gikk på Folketeatret i Oslo i 2009. Fra høsten av spiller hun hovedrollen i musikalen Next to nothing på Det norske teatret. Terje Norum er tangentmann, komponist og organist i Rygge. Han har medvirket som musiker og produsent på en rekke prosjekter og plater, men dette er hans platedebut som komponist. - Klaus Hagerup.

Tracklist: 01: Jeg er det dikt 02: Månekveld 03: Dobbeltgjengeren 04: Du skulle vært et annet sted 05: Du og jeg 06: Nå har natten atter kastet anker 07: Emily Dickinson dikt V 08: Rolig mellomspill 09: Prestekraveland 10: Jeg lette 11: Jeg gikk meg vill i skogene 12: Tidevann 13: Morgen

Release: 10. Oktober 2010 Sjanger: Folk Label: Big Box Records / Sony Music

Heidi Gjermundsen Broch - PaktenHeidi Gjermundsen Broch - Pakten (Singel 2010)

Tracklist: 01: Pakten 02: Pakten (Edit)

Release: 2010 Sjanger: Pop Label: Big Box Records

Del denne artikkelen med andre:

mic

Våre Programledere: mer...

Du er her: Du er her: Nyheter Heidi Gjermundsen Broch - Blåøyd Jævel